Nieuws / 22 april 2021 / door Mirjam van den Bos

IN THE SPOTLIGHT:
LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING

Kleiner en comfortabel wonen, dat kan natuurlijk heel goed in een appartement. Ben je een type dat liever met beide benen op de grond staat, dan ben je in ’t Suikerwerk helemaal op de juiste plek! Aan de Wittoucksingel komen straks negen levensloopbestendige (beneden)woningen. Een wat? Een woning waar je alles gelijksvloers en bij de hand hebt. Comfortabel mocht dat ooit nodig zijn.

In de levensbestendige woning zitten alle essentiële ruimtes op de begane grond. Dus een fijne woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer én de wasmachine. Je denkt nu misschien: wat doet die kap dan op de woning? Daaronder, op de bovenverdieping, verstoppen wij de installaties, zodat ze beneden geen ruimte opsnoepen. Verder kun je hier van alles opbergen, of een extra kamer maken. En mocht het traplopen niet zo soepel meer gaan, dan blijf je toch lekker beneden? Er is vast wel een buur die de kerstversiering van boven wil halen als het weer die tijd van het jaar is.

Genieten van groen
De plus van deze benedenwoning is natuurlijk de bijbehorende tuin. Niet heel groot, maar dat scheelt meteen ook een boel werk. En als je echt even in het groen wilt zitten, wandel je zo De Suikerbuik, de gemeenschappelijke binnentuin, in. Een heerlijk groen en bloemrijk hofje om van te genieten. En er samen met de buren van genieten, maakt het nog leuker. Staat de zon later in de middag aan de voorkant, dan settel je je lekker op het bankje op de stoep van deze autovrije straat. Wel zwaaien hè, als er weer een bekende langsloopt!

Plattegrond
Een indruk van de levensloopbestendige woning vind je op onderstaande plattegrond. De woning is in totaal 6,4 meter breed. De slaapkamer is ongeveer 13m2 groot. De woonkamer en keuken ca 33 m². Uitgebreidere informatie volgt binnenkort.