Nieuws / 29 september 2021 / door Mirjam van den Bos

“De Suikerbuik wordt een heel fijne plek.”

Het binnenterrein van een huizenblok lijkt op het eerste gezicht een ideale plek voor parkeerplaatsen. Maar of dat nou zo bevorderlijk is voor het woongenot …

In ’t Suikerwerk kiezen we daarom niet voor auto’s, maar voor groen! We maken een heerlijke, gezamenlijke binnentuin waar het goed toeven is voor mens én dier: de Suikerbuik. Landschapsontwerpster Marlies van Diest tekende voor het ontwerp.

Robuuste beplanting
“Ik wist meteen dat ik water een belangrijke rol wilde laten spelen in de binnentuin. Daarmee maak ik een knipoog naar de historie van de locatie – op de resten van een oud verdedigingswerk en nabij een oude waterloop – en vestig ik de aandacht op een belangrijk hedendaags thema: klimaatverandering. Daarnaast moet de binnentuin ook een avontuurlijke speelplek voor kinderen worden én natuur- en diervriendelijk zijn, met robuuste beplanting die tegen een stootje kan. En waar ook plaats voor volwassenen die er gezellig kunnen bijpraten met elkaar en tegelijkertijd een oogje in het zeil kunnen houden.”