De plek

De Plek

Daar waar alles samen komt, ’t Suikerwerk.

’t Suikerwerk is te vinden op de plek waar Nedalco uit suikerbieten alcohol maakte. Dat rijke en bijzondere verleden komt overal in het plan terug. In de architectuur, in de uitstraling én de details. De plek en de woningen ademen straks deze historie.

Wist je dat de Wittoucksingel – waaraan het project gelegen is – vernoemd is naar Felix-Guillaume Wittouck? Hij was de oprichter van de eerste particuliere Bergse Suikerfabriek. Maar ook verder terug in de tijd kent deze plek een mooi en roemrijk verleden. Diep onder de grond op deze locatie liggen namelijk nog resten van het “Zwanengat” – een oude getijdensluis waar de weervissers vroeger het water op gingen op jacht naar ansjovis.

Alles in de buurt

Een plek met alles in de buurt. Met nog geen 3 minuutjes lopen ben je bij De Zeeland voor je boodschappen. En in 10 minuten wandel je naar de Grote Markt om een terrasje te pakken. Lekker uitwaaien aan de Binnenschelde? Pak de fiets en binnen 5 minuten sta je met je voeten in het water.

Er zijn veel scholen in de omgeving te vinden en forens je tussen Bergen op Zoom en één van de omliggende steden? Dan is het fijn om te weten dat je vanaf je nieuwe woonplek zó op de snelweg zit.

Welkom in de Suikerbuik!
De gezamenlijke binnentuin van ’t Suikerwerk

Het water van de Binnenschelde en de bosgebieden rondom Bergen op Zoom met heide, vennetjes en hoogteverschillen van de Brabantse Wal. Bergen op Zoom barst van de mooie natuur en daarom kan ruimte voor groen en natuur niet ontbreken in ’t Suikerwerk.

Niet alleen de stoere industriële uitstraling maakt ’t Suikerwerk nét even ietsjes anders. Ook het knusse binnengebied van ’t Suikerwerk is bijzonder.

Het beschutte binnenterrein is het groene kloppende hart van ’t Suikerwerk. De plek waar je lekker kan genieten van een goed boek bijvoorbeeld of een spontaan wijntje met de buren terwijl de kids spelen. Een plek waar jong en oud samenkomen. Je hebt een eigen tuin of terras, en dus ook een gezamenlijke binnentuin die je deelt met je nieuwe buren.

Wij hebben landschapsarchitect Marlies van Diest ingeschakeld om alvast na te denken over een eerste ontwerp voor de inrichting. Marlies zorgt voor een goede basis, maar alle bewoners mogen uiteindelijk meedenken en bepalen hoe de binnentuin er definitief uit moet zien én hoe deze gebruikt gaat worden.

Veelgestelde vragen