Nieuws / 13 september 2021 / door Mirjam van den Bos

Financiële Toets

Als je een huis koopt, sluit je in de meeste gevallen een hypotheek af. Ga je je straks inschrijven voor een woning in ’t Suikerwerk? Regel dan nu ook een financiële toets. Dat is een verklaring van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker waarin staat dat je de woning kunt betalen.

Onderdeel van de inschrijfprocedure
Het inleveren van een financiële toets is onderdeel van de inschrijfprocedure van ’t Suikerwerk. Het is slim om deze financiële check gelijk aan te vragen zodat je deze kunt overhandigen aan de makelaar op het moment dat je een woning toegewezen hebt gekregen. Je hoeft deze dus nog niet bij inschrijving te uploaden.

Wat houdt een financiële toets in?
Een financiële toets is een gewaarmerkte brief op basis van een eerste gesprek bij een bank of hypotheekverstrekker. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat de financieel adviseur jouw inkomen en eventuele vermogen en schulden in kaart heeft gebracht. De brief hoeft geen bedragen te bevatten. De financiële toets is alleen een verklaring en moet voorzien zijn van een stempel en paraaf van de betreffende bank/hypotheekverstrekker of van een begeleidend schrijven van de financieel adviseur. Let op: een rapport op basis van een online tool is niet voldoende.

Aan de financiële toets zijn bij de meeste banken of hypotheekverstrekkers geen kosten verbonden (het is namelijk geen hypotheekofferte). De verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn.

Mocht je nog zoeken naar een financieel adviseur in de regio, dan kun je terecht bij:

Rabobank
Martin de Ruiter
Financieel adviseur nieuwbouw
T: 06 129 129 21
E: martin.de.ruiter@rabobank.nl

Hypotheekfactory
Adem Altun
T: 06 27 99 33 00
E: info@dehypotheekfactory.nl